Feminism Friday: Leslie Knope (Aka Amy Poehler)

Eg veit ikkje kven eg likar best, Leslie Knope eller Amy Poehler. (Eg antar at eg eigentleg likar Amy best, sidan ho er eit ekte menneske og ikkje ein fiktiv karakter!)
Skodespelaren, feministen og komikaren Amy Poehler inspirerar meg heilt sjukt mykje. Ho klarar å balansera alt så veldig godt! Ho gjer komedie så utroleg bra, feminisme og skodespel blandast utan problem. Det er så monge kvinner i underholdningsbransjen som ikkje tør å visa fram alle sine styrker og meiningar, fordi det kan skada karriera deiras. Eg er så glad for at det er kvinner som tør!
Takk Amy! 

Også over til Leslie! No har eg sett alle sesongane med Parks and Recreation(imdb) på Netflix! Har same kjensla som eg hadde etter The Office avslutta! Tomheit. Mangel på humor i min kvardag!
Humoren er jo heilt i mi gate! Men eg veit at den kan vera litt sær for nokon. Viss du tar litt av The Office og blandar med Mean Girls, så er du der.

Serien handlar om The goverment department of Parks and Recreation i ein liten by i Usa. Kan samanlignas med NAV, eller ein avdelig på kommunehuset som du aldri har tenkt over finnes. Nestledaren for Parks and Recs-avdelinga, Leslie Knope, brenn inderlig for sin jobb i det offentlige kontor. Ho brenn så inderleg for det offentlige at du sit der og tenker, "er denne karakteren heilt fulltendig galen?" Serien omhandler små og store sakar som får deg til å forstå litt korleis politikken i Usa fungerer. At det er så utroleg mykje trynefaktor, penger og maktspel inni bilete at det knapt kan kallast for demokrati. Så det er ein ganske vimsete, humoristisk og lett men viktig tankevekkar!

Grunnar til at Leslie Knope er ein heilt unik karakter, sett med feminist-brillene på: 


1: Ho er segsjølv!

Som ei kvinne i mannsverda, politikken i Usa er, er ho ikkje redd for å vera feminin. Ho er ikkje redd for å pynta seg, fremstå fjollete eller overfladisk. For ho veit at ho er sterk og dyktig både med og utan ytre faktorar. Ho er sær, kontrollfreak,vaffelelskar og dyktig!
2: Ho fremhever konstant styrkene ho ser i kvinnene rundt seg!

På sin særeigne måte klarar ho å sjå styrker i dei rundt seg, ho oppmuntrar og kjem med gode råd på vegen! Ho ser ikkje konkurranse i andre kvinner, men companionship og styrke i å backa kvarandre opp! Det er sjeldan fremstilt i kvinneroller på tv! Sjå igjennom kva for ein jente-serie som helst og tell alle gongene dei framstiller kvinner som rivalar og konkurrentar. Konkurrentar om menn, utsjånad, makt. You name it!3: Ho ho har eit balansert og likestilt romantisk forhold! 
Både Leslie og hennar kjære, Ben, jobbar i politikk. Men aldri, aldri blir hans karriere framstilt som viktigare enn hennar.(eller omvendt) Aldri stillar dei spørsmål om "maktkamp" innanfor relasjonen deiras. Det er  tvert imot, dei snakkar om ting saman, som oss vanlige folk, og prøver å finna ein løysning som fungerer best for begge. Nokre gonger må dei gje, andre gonger ta. Det er mykje meir ekte enn andre relasjonar som blir framstilt i tv-bransjen. Og dei får det til å bli romantisk og morosasmt fordiom!  (ta den!det går an, tv-bransje!hah)


4: Ho seier ifra!
Ho seier ifra til sine nermaste om ho treng dei! Ho seier ifra til ingrodde congressmen, om dei krenkar kvinners rettighetar. Ho seier ifra til kollegaer som stenger folk ute. Og ho seier ifra om kva ho meiner sjølvom ho veit at ho blir nedstemt. Nokre gonger går det dårleg, dei fleste gongene går det bra. 

"women are so fragile" 
5: Ho køyrer søppel i feminismens navn! 
Kvar gong nokon seier "men only" hoppar Leslie ut i kampen for likestilling. Kosta kva det kosta vil. 


Kommentarer

  1. Åh, dette skal sees! Iallefall når det er så lett tilgjengelig på netflix. Slike serier finner man ikke ofte, og jeg er veldig glad for tipset :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg