Repost: Eg vil ha denne hylla i livet mitt!


søndag 30. januar 2011:


Repost: Eg graver i arkivet, henter fram innlegg som fortjener litt meir dagsljos og kjærleik .
Hemmeleg bokhylle-dør! Eg smeltar! Eg skal ha det i huset mitt. Og bak hylle-døra, der ingen kan sjå, skal det vera rekker og rader av dagbøker som er hemmelige med silkeband omkring. Opp trappa kjem du til ein liten hems med berre puter på heile golvet. I kroken står det ein gitar. Det er det einaste som er der bortsett frå ein leselampe og alle putene, for det skal vera plass til masse bøker der. Bøker som eg kanskje har kjøpt på loppemarknad med gamle notater i margen, som kanskje ein gamal pensjonert bibliotekar har skrive forsiktig med blyant. Der står det kanskje: " Sitèr i brev til Frøken Frantzen, det ville ho like". Eller: " Sei dette til Hanne i konfirmasjonen hennar, dette er nyttig livsvisdom!"


Og alle skal finna fram til sine favorittar i hyllene, for eg skal sortera etter sjanger og forfattar. Innimellom bøkene skal eg stikka inn sjokoladeplater og slikkepinnar, slik at ein alltid har ein overraskelse på lur. Alle som kjem på besøk får ta med seg bøker heim. Men då må dei ta med ei bok tilbake neste gong dei kjem, det treng ikkje vera den same altså, det kan vera ei sliten gamal pocket som var med på ferie då dei var fjorten. Den kan veldig gjerne få bu på hemsen min. Eg gler meg.In Other words: 
A secret door! I am melting! It is one of my dreams for the future. Behind the door there will be room for diaries with ribbons around them. A little stairway that leads to a loft. Filled with pillows and a guitar. And books, lots of books. Old books I bought on a fleamarket with carefully written words in the margin. "quote this to Mrs Frantzen" Or "say this to Marthe, in your speach" . you will easily find your favorites, because Ill sort the books after author and genre. And Ill put little chocolates and lollies in between the pages, so you might find a surprise. You are welcome to take it home, but bring a book with you next time. It does not have to be the same one as the one you took. It could be the worn out paperback that you brought with you to the beach when you were fourteen. It is welcome in my loft. And I`m excited. 

Kommentarer

  1. ååååh! Innlegg til å bli glad av på morgenkvisten! Sååå fint, altså! :D JEg vil på besøk! (og jeg skal defintivit også ha et "hemmelig rom"!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg