How to be a big girl in a skinny world

Maleri av Duane Bryers
Soundtrack: All cats are grey(Nei det er dei ei!) The Cure

Eg såg dette bilete på Lady Netta sin blogg og blei veldig glad for å sjå ei vakker formfull kvinne avbilda på ein blogg (til ein forandring). Og tenkte eg skulle skrive litt om det å vera ei slik formfull og fornøyd kvinne (hehe)


Eg har aldri vore tynn. Det har aldri plaga meg. Eg har alltid hatt monge vakre mennesker omkring meg, heilt sidan eg var lita. Og tenkte aldri på at dei som var tynne var finare enn dei som var formfulle, dei var jo like fine! Eg er heldig! Ein høyrer jo så mange historiar om unge jenter som sultar seg, som grin seg i søvn pga. kroppen sin. Tenk at eg har fått vakse opp med eit bilete av megsjølv som fin, fornøyd og flott! Det knusar jo jantelova rett til helvete!Eg er vane med at eg ikkje får lukka igjen alle jakkane på H/M, det er greit. Men det som eg ikkje synes er greit er haldninga om at skjønnhet berre kjem i ein størrelse. Berre ein kroppsafasong. Kroppsfasong er jo like tilfeldig som hårfarge, hudfarge, nasjonalitet og språk. Greit at ein kan spise sunt og trene kroppen sin. Men ein kan og farge håret, sole seg, lære seg eit nytt språk. Men ein er den ein er til syvande og sist. Når hårfargen og brunfargen i huda falmar.
(Eg oppfordrar til å leva sunt altså! Tren og spis godt. Det er viktig!) 
Men eg veit at trening og mat ikkje alltid kan forandre beinbygninga. Poenget er at ytre trekk er medfødt, og ganske tilfeldig. Men det betyr ikkje at det er tilfeldig kven som er vakre. Nei det betyr at definisjonen av skjønnhet er riv ruskande galen. Ein eller anna plass på vegen vart det rota til!

Når eg les i eit motemagasin, eller ein moteblogg med modellar på bileta, kjedar eg meg litt. Dei er vakre, men det er eg og! Dei er fine, men så like! Kvar er dei låge? Kvar er dei med store rumper og små pupper, og omvendt? Kvar er mangfoldet som finnes i den verkelege verda? Sjølvom eg brukar XL, så betyr det ikkje at eg ikkje likar mote og fine ting! Det virkar som om vakre kvinner i alle fasongar utanom ein, har blitt redigert vekk frå moteverda. Men me finnes fortsatt!

Eg slår eit slag for skjønnheit i alle fasongar. Det handlar om så mykje meir enn størrelse. Det handlar om å elska segsjølv. Å veta kva som gir ein verdi. Kva som er vakkert ved ein. Kven ein er.

Eg likar det som er verkeleg. Derfor likar eg blogging, det er liksom berre meg og deg. Ikkje modellar, ikkje A4 mennesker. Me er mykje meir representative for verkelegheita.Og i verkelegheita kan me vera så fine me berre vil! Med alle hoftene og puppene og magane og centimeterane me har eller ikkje har her og der.

Kanskje me må begynna å presentera oss anderledes for verda:
"Hei! Eg heitar Maria, eg likar formane mine!" 

Kva likar du med deg sjølv?
-----------------------------------------------
Tusen takk for enorm respons på dette innlegget! Eg blir heilt rørt! Klem frå Maria

Kommentarer

 1. i like!!:D du e et av de vakreste menneskene eg kjenne! på ut- og innsia!!<3

  SvarSlett
 2. For et herlig innlegg!
  Jeg har alltid vært relativt slank, men beundret kvinner med litt mer former (som Mia Gundersen), men det er helt greit at jeg ikke har det selv. Jeg er flott jeg også! (Forresten er det øveste bildet skikkelig NAM!) :)

  SvarSlett
 3. Eg kan ikkje anna enn å applaudere! Dette er eit av dei beste innlegga eg har lese om utsjånad, spesielt for du våga å vere så ærleg. Takk Maria :-)
  Død over janteloven (som ikkje forten stor J)!

  SvarSlett
 4. Et viktig og velskrevet innlegg! Kudos til deg som tar det opp! :)

  SvarSlett
 5. Fy flate for et bra innlegg! Dette var supergøy og viktig å lese. Du har helt rett! Og jeg liker holdningen din, alle burde hatt en slik holdning! Det har ikke jeg, jeg tror stadig at jeg må bli tynnere... ikke spør meg hvorfor, jeg vet det er idiotisk. Jeg syns alle andre er så nydelig med former, men tror av en eller annen grunn at jeg ikke er det! Messed up. Kropp har alltid vært vanskelig for meg å godta og akseptere slik Gud vil, men ja, innerst inne vet jeg jo at skjønnhet er så mye mer enn det :)

  SvarSlett
 6. hærligt! eg e veldig fornøyd med øynene mine, og kanskje smilet ;)

  / åh, tusen tusen takk!

  SvarSlett
 7. wow! du, det der va et fantastisk og livsrikt og sannhetsrikt innlegg! takk!! fekk tårer i augo mine! wow, speak it girl!! go Maria! takk for at du deler! ein annan ting eg har tenkt ei stund på at eg vil seie er at eg har lurt meg inn på myspacesida di nokon gonger i d siste og du har så VAKKER stemme! wow igjen og tårer i augo igjen, hehe. eg ropar hurra og heia for deg Maria!

  SvarSlett
 8. herlig skrevet! - og jammen er ikke alt du skriver sant også :o)

  hilsen "big-boned" ;)

  SvarSlett
 9. Nydelig innlegg! Og jeg er så enig, former er fint!
  Jeg liker ikke skjelettene med hud på, men jeg liker heller ikke når man blir sykelig feit (fedme), det er usunt og ikke pent. Naturlige former, derimot - i love it!
  Jeg skal ha visning på en avslutningskolleksjonen min til våren, og jeg nekter å ha kleshengere til å være modell for meg - jeg vil nemlig at klær skal være for alle nydelige kvinner, særlig de med former. :)

  SvarSlett
 10. Helt enig!
  Du er kjempefin og vakker, Maria :)

  SvarSlett
 11. Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

  - Bra skrevet! Utrolig gledelig å lese at du er fornøyd med deg selv og din egen kropp; det bør i grunn flere av oss selv være =)

  SvarSlett
 12. Kjempebra skrevet og er helt enig med deg! Personlig er jeg ikke fornøyd med kroppen min, vil gjerne ned noen kilo og skulle ønske jeg kunne se på kroppen min på samme måte som deg! Tommelen opp!

  SvarSlett
 13. Hei!

  Jeg synes du er inne på noe meget viktig og synes det er flott at du skriver om det- Dette har vært min fanesak siden jeg startet min blogg. Frodige damer er flotte, og jeg tror faktisk de som ikke er hysteriske slankere, er hakke lykkeligere enn de som på død og liv skal slanke seg. Men det er min mening-

  http://www.vargas12.com/2011/01/i-love-curves-5/

  vargas

  SvarSlett
 14. SV: Takk for at du er så snill og god :) Jeg er ikke misfornøyd med hele meg altså, jeg er fornøyd med øynene mine og høyden min og er egentlig ikke noe særlig misfornøyd med det andre, men jeg bare tror alltid at jeg kan se bedre ut enn det jeg gjør liksom, hvis du skjønner. Jeg må få den tanken ut av hodet!

  Du er fantastisk og helt super til å skrive om dine meninger og opplevelser! Stå på!!!! :D

  SvarSlett
 15. Takk og pris for dette blogginnlegget! Enig, enig, enig!

  SvarSlett
 16. Fantastisk! konge av deg maria:D nydelig skrevet nydelige kvinne:)
  og te helvete me janteloven!:D

  SvarSlett
 17. Gud for et fantastisk flott innlegg, og for en herlig innstilling du har! Hadde alle bare tenkt som deg hvor flott hadde vi ikke hatt det da?! Og gi no faan i janteloven sier no jeg, vi er bra og vi er fine, forskjellige men det er jo sjarmen bak alt som er fantastisk. Hadde vi alle vært det samme, hvor kjedelig hadde ikke det vært!

  Nei du, dette innlegget er inspirerende og så utrolig flott. Well done!

  SvarSlett
 18. Fantastisk bra skrevet, det er virkelig bra at man er forskjellige og at ikke alle er like! Og det bildet øverst var jo bare kjempefint :) Elsker innstillinga de, stå på! :D

  SvarSlett
 19. Hei Maria! Nå har jeg fått skrevet hele kilden, det var noe rart som skjedde som gjorde at den ble borte. Men ja, nå er den der ihvertfall :)

  SvarSlett
 20. Maria, DU e fantastiske!! Eg e privilgert som får ver ein del av ditt liv! eg e så gla for at eg har vokst opp m deg! du har alltid vert og e mitt forbilde, og eg kjenne at å stadig møte verden i Trondheim uten deg e vanskeligere enn å møte den samen med deg hjemma! Hadde d ikkje vert for deg hadde eg nok hatt et veldig usunt bilde på kropp og verden. Men du har lert meg, og minne meg stadig på at d e lov å ver fornøyde m seg sjøl! og eg e d, spesielt beinå mine!

  SvarSlett
 21. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger dette innlegget som en av dagens anbefalte på Lesernes VG.

  SvarSlett
 22. For de eldre gutta, så er det indre skjønnhet som teller mest. Jenter med litt mage har som regel mye mer å komme med på det planet. For min del vil jeg ha jenta med 1000 smil!

  SvarSlett
 23. Å, for et bra innlegg :)
  jeg har også vært "god og rund" hele livet, og aldri vært fornøyd. Slet mye med dette i tenårene, men nå er jeg veldig fornøyv med meg selv.

  Jooooda, skulle gjerne vært litt mindre over magen, og litt fastere rumpe og lår, jada... Men livet er for kort til å være misfornøyd :)

  Selvtillitt og glade jenter! Det er skjønnhet det!

  SvarSlett
 24. Interessant at det kun er jenter som har svart på bloggen.

  Og til anonym, selvfølgelig er det de eldre som ser på det indre, man får det man er.

  SvarSlett
 25. Skulle ønske du kunne høre hvor høyt jeg klapper nå!! Beste og viktigste innlegget jeg har lest. Det er så utrolig godt å høre at noen fortsatt tør å være kjerringa mot strømmen. Min mening er at de aller aller fleste faktisk liker frodige jenter,men er redd for å innrømme det. Hvorfor tror dere Marilyn Monroe fortsatt er det største sexsymbolet som noen gang har levd? Spis, lev og vær lykkelig!!

  SvarSlett
 26. Anonym 17:00: Det er jo berre jenter som har former! Så dette innleget er meint for oss altså!:)

  SvarSlett
 27. veldig godt innlegg. =)

  Litt rart dette med vekt, før i tiden var overvekt et tegn på rikdom, mens at i dag så er et et tegn på latskap. Synd at verden er blitt slik. Så derfor er det veldig morsomt med tanten min når hun får spørsmål om ikke hun også skal slanke seg, hus sier "nei, har riktig nok noen kg for mye, men er alt for mye å gi fra seg for å starte slanking" =)

  Kjente meg glad av å lese innlegget ditt..

  SvarSlett
 28. Jeg er mann, og har ALLTID foretrukket de litt rundere jentene. Virker også på meg som om VELDIG mange menn egentlig er enige med meg, men som du sier: Det såkalte "idealet" er tynne damer, og mange "tør" nesten ikke å vise hva de egentlig liker. Pupper, mage og lår er sexy!

  SvarSlett
 29. Det er ofte "more than meets the eye" med mennesker. Hvis man bare skulle gå etter utseende som blader fremhever som idealer, disse bildene av den "perfekte kroppen" som er retusjert og forandret på, hadde det ikke vært mange å velge i. Uansett så er det viktig å være fornøyd med seg selv, partneren er garantert mer fornøyd med en selvsikker jente enn ei som er på evig slankekur....og det er fryktelig mange av dem : (

  SvarSlett
 30. Det er er jo en tragedie at det er homofile(no offense) klesdesignere som har fått legge premissene for hvordan kvinner skal se ut. Vær trygg på en ting-nå vi mannfolk sier vi liker former, så mener vi det :)

  SvarSlett
 31. formfulle kvinner,jenter er mest sexy de har flott kropp bedre enn slanke jenter som er bare skinn og bein.

  SvarSlett
 32. Kanskje en del damer bør lytte mer til sine menn? Jeg har vært i et par forhold hvor det har virket som om det var viktigere hva venninnene mente enn hva jeg mente. Og det er faktisk ganske sårende. Og min mening er helt klart at kvinner med former, og som i tillegg utstråler trygghet, er farlig:-) DET er sexy det. Slanke damer som hele tiden måler seg opp mot magasiner, venninner etc. har mangel på selvtillit og dermed mangel på utstråling.
  Derfor ble jeg applauderende glad da ny Dove reklame kom for et par år siden, med damer med former. Fantastisk kult!! Stå på jenter. Vær glad i dere selv. Og vis det. For det har dere fortjent så inderlig.

  SvarSlett
 33. Liker det du sier her :) jeg har alltid slitt med å være tynn og har alltid ville være formfull... Uansett hva jeg gjør vil forbrenningen min alltid ta meg igjen! At folk sulter seg ihjel for å bli size 0 irriterer meg! JA jeg er stolt av kroppen min, men allikevel er min drøm å bli en medium istedenfor en XS. Men det jeg liker med kroppen min er rumpa :) den er heldigvis ikke like flat som brystet!

  SvarSlett
 34. Skjønnheten er ikke, kanskje dessverre, en sosial konstruksjon. Hva vi finner tiltrekkende, er i svært stor grad medfødt. Påfuglhanner skal ha så stor fjær som mulig - kvinner skal ha en waist-hip-ratio rundt 0,7. Dette er den klassiske studien: http://www.femininebeauty.info/i/singh.pdf Du kan lese mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Waist-hip_ratio#Measure_of_attractiveness Et attraktivt utseende er for øvrig relatert til mye annet også, som intelligens. En ny studie fant at attraktive personer i UK hadde 10-15 IQ-poeng mer enn gjennomsnittet. Det er veldig mye. (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1347651/Attractive-people-higher-IQs-Beauty-brains-DO-together.html) Et fysisk attraktivt utseende, virker å være assosiert med flere positive andre trekk. Det finnes sågar studier som viser attraktive mennesker har større sosial ferdigheter - enda en svært viktig egenskap når vi velger partner.

  SvarSlett
 35. Forskjell på former og fedme. Masse late jenter som aplauderer her....

  SvarSlett
 36. tusen takk for nydelig innlegg:) jeg jobber med meg selv hver dag for å komme i nærheten av en slik holdning til egen kropp som du beskriver her, og jeg beuandrer deg for at du tør ta opp dette.

  SvarSlett
 37. Fantastisk flott innlegg.Herlig å se at noen mener det samme som meg,i dette kroppsfikserte samfunnet.Det må være mer akseptert at ikke alle er like,det må være lov å se annerledes ut.Vi må Lære å akseptere oss selv og andre som de er.
  Jeg er ei kraftig jente.Som ung var jeg slank,men så det aldri selv.Nå har jeg akseptert at jeg er som jeg er og har det mye bedre med meg selv.Det er blitt ting som er blitt viktigere i livet enn å se pen og slank ut.Det finnes andre kvaliteter som gjør et menneske skjønt.
  Slik er det på mange plan i livet.Det må være lov å være annerledes.

  SvarSlett
 38. er fornøyd med at jeg er tynn ;) overvekt er skadelig, og bør ikke hedre den sykdommen. fy for skam!

  SvarSlett
 39. @Anonym20:02: Eg veit ikkje om du las heile innlegget, for eg oppfordrar ikkje til overvekt. Nevnte at eit sunt kosthald og trening er veldig viktig. Oppfordrar derimot til å vera fornøyd med den du er, og det virker jo det som du er, så det er bra:)

  SvarSlett
 40. Jenter skal ha former basta!

  SvarSlett
 41. Jeg har blitt før mobbet litt på grunn av vekten min, min egen familie har sagt at jeg må slanke meg flere ganger, og jeg får vite det av folk som baksnakker meg.Jeg er overvektig, jeg vet det, men det hadde vært fint med støtte, med en klem. Det har jeg aldri fått, jeg er ikke fullt så overvektig, men jeg veier litt mer en ''normal.'' Det gjør vondt, min selvtillit er helt borte, jeg gråter flere ganger i uka og aldri har jeg greid å støtte meg selv.

  Men idag så jeg dette inlegget, og det hjalp meg. Jeg vil bare si tusen takk.

  SvarSlett
 42. Av en eller annen syk grunn så har jeg lenge vært på den listen som tenker om seg selv at om jeg bare hadde vært..., hvis jeg bare hadde vært slik som man "bør" være, slik som er "rett", slik som media, osv.. Ja så feil kan jeg ta, å tro at det er slik alle og en skal være, at det er laget en a4 mal vi alle må følge for å være vakre. Men her får jeg det "slegt i trynet", he he. Vakre og kloke ord fra en som virkelig vet å få sagt det. Så tusen takk for at du brakte meg tilbake til den rette virkeligheten, at vi alle har det i oss. Og at big is beautiful! <3

  SvarSlett
 43. Veldig fint innlegg du har skrevet! Damer med former, slik som damen øverst i bloggen, er ofte blide og veldig sjarmerende og hyggelige. En rund og god dame kan være mye mer sjarmerende og hyggelig enn en slank dame som er for opptatt å være slank.

  Jeg har mange ganger blitt veldig sjarmert av runde damer.

  Hilsen en voksen gutt som liker runde damer

  SvarSlett
 44. Jenter skal ha former. Fatter ikke at folk syns disse modellene med gutte kropper er sexy.

  SvarSlett
 45. Utrolig bra skrevet! Samfunnet til dags blir påvirket i stor grad av tvserier,reklamer på tbane,bygninger eller på tv. Like mange som det er på verden har alle en ulik synspunkt på hva skjønnet er eller "den perfekte kroppen". Jeg synes det er ikke er galt med litt former,og har selv former. Fornøyd med meg selv pr dags dato, selvsagt er det noe jeg ville forandre på. Men jeg prøver ikke la de probleme ta overhånd. Trening er noe jeg skal begynne meg igjen=D

  SvarSlett
 46. Formfulle kvinner er så jævlig deilig!

  SvarSlett
 47. Vi ser jo at det som gjerne regnes som attraktivt er en kropp som er smalere i midjen, litt sån innsving og timeglassfasong. Men dette er jo fastslått som en sundere fordeling av fettet også, og kanskje vi naturlig er mer tiltrukket av det vi ubevisst forbinder med et sundt og frisk menneske, med gode gener?

  Uansett vil jeg si at jeg liker budskapet ditt om å ha et godt forhold til egen kropp. Det er alt for mange kvinner som har problemer med kroppen sin.

  Det beste vi kan gjøre for oss selv er å elske kroppen vår og ta godt vare på den. ( Da er det tilogmed letter å gå ned i vekt på en sund og varig måte, for de som trenger det)

  SvarSlett
 48. I LOVE CURVES! Skulle ønske flere kunne forstå at det er sexy, men det er jo media som presser på tynne forbilder...

  SvarSlett
 49. Flott innlegg :D

  Men trist at med en gang noen nevner at kvinner med former er vakkert, så skal folk begynne å snakke stygt om kvinner som er tynne. Ikke alle er slankegale. Jeg er født slank og syns det er trist å lese kommentarer her, som feks at vi tynne bare er skjelett og bein!

  SvarSlett
 50. Her klarer jeg bare å være delvis enig.

  Klart det er vakkert med former, men det er litt skummelt at det plutselig skal være så "greit" å være overvektig. Nei, det er selvfølgelig ikke sunt å slanke seg supertynn, men faktum er jo at overvekt per i dag fører med seg veldig mye negativt.

  Leste nylig en artikkel om bølgen av fedme-aksept som er i ferd med å bre seg helt til lille Norge, med forum hvor man hyller overvekt som noe flott. Ikke for å si at det er det du gjør med innlegget ditt (er stor forskjell på former og fedme), men er litt redd for at folk kanskje ikke ser hva som skjer med dem.

  Velvel. Prøver ikke å være noen besserwisser, men jeg liker nå å tro at en liten innsats for å få vekta på et passelig nivå (og formen på topp) er meget positivt på sikt for alle, uansett hvor "vel" man føler seg i egen kropp :-)

  SvarSlett
 51. En virkelig flott bloggpost. Kan ikke si annet enn at jeg deler synet til bloggforfatteren. Fyldigere jenter liver opp miljøet rundt seg og finnes det noe finere?

  SvarSlett
 52. @Anonym 20:20: Ja eg er enig med deg, håpar folk leser den delen der eg skriv at trening og sunt kosthold er viktig! Naturlege formar og manfold i kropsfasongar er det som er poenget med innlegge!

  SvarSlett
 53. @Anonym 20:53: Dei som kjempar med eit vondt kropsbilete treng absolutt ein klem og eit klapp på skuldera, for det er ikkje lett. Hadde eg kunne gje deg det, hadde du fått det! Elsk degsjølv og gjer det av aigen motivasjon, ikkje pga press utafrå!

  SvarSlett
 54. Det virker som om mange synes at frodige kvinner ofte har en fin personlighet, men poenget her er jo at formfulle damer også er FYSISK flotte. Blir oppgitt over folk som tror at bare slanke og høye modeller kan være "ordentlig" vakre. Er folk virkelig blitt så hjernevasket? Jeg trodde vi mennesker hadde ulike preferanser... Så feil man kan ta. :(

  SvarSlett
 55. Man kan kanskje ikke endre beinbygninga, men nå har ikke beinbygninga noe å si for fettprosenten heller da :P Jeg er en høy og muskuløs mann på 90 kg, og mitt skjellett veier bare 4,63 kg for å være helt nøyaktig, mens fettet utgjør 8,9 kg og muskelmassen 48 kg. (Nei, summen av disse blir ikke 90 kg, i tilfelle noen trur jeg er så dårlig til å regne).

  Jeg liker ikke radmagre damer, men folk er forskjellige. Noen er naturlig magre, andre er naturlig litt mer fyldige. Jeg liker hverken radmagre damer eller feite damer, jeg liker slanke damer eller damer som er litt "curvy" men ikke feite :)

  SvarSlett
 56. jammen det er jo slike flotte kvinner som er det virkelige bildet på kvinner...ikke dette falske kvinneidealet skapt av homofile moteskapere..som helst ser at kvinner skal se ut som smågutter...en helt forvrengt virkelighet!
  stå på!

  SvarSlett
 57. Så herlig! Jeg fant innlegget ditt på VG-nett, og er veldig enig i det du skriver. Men jeg kjenner at jeg trenger litt mer selvsikkerhet omkring formene mine. Og jeg ble veldig overrasket da jeg leste "Hei, jeg heter Maria, og jeg liker formene mine", ettersom at jeg selv heter Maria. (Hadde ikke lagt merke til navnet ditt.) Det ga meg et lite "confidence boost", så takk for det. :)

  SvarSlett
 58. Dette gjelder ikke alle, men til alle som sitter med bilringer og tenker at dette er en fantastisk artikkel.

  For det første, at du føler deg urettferdig behandlet fordi overvektige mennesker ikke får nok spalteplass er jo bare vissvass og sjalusi. En mann tenker som en mann tenker og flesteparten liker proporsjonerte kvinner. Ser jeg en overvektig dame tenker jeg instinktivt usunn og lat. Det er brutalt, kan diskuteres om det er pga media eller om det medfødt, men slik er det nå engang. Magasiner og butikker er ute etter å tjene penger, og "dere" er i mindretall. Er det noen som VIRKELIG har noe å si om hva som er feil med skjønnhetsbildet vårt, så er det kortvokste og abnormalt høye. Det kan ikke gjøres noe med. Slutt å mas om "det skjeve" skjønnhetsbildet eller ta deg en joggetur. Eller 400.

  For det andre, klart spiseproblemer er forkastelig, at damene på catwalken er unormale osvosv, men å fronte en slik forhelligende artikkel for å beskytte overvektige er jo rene galskapen.

  Det er som å ta et skritt tilbake om man aksepterer fedme. Latskap og overspising er noe som blir overført til barna, noe som igjen fører til ny og evt. mer ekstrem fedme. Du er forbildet, de har ikke noe valg når de er små og det er forbannet barnemishandling å godkjenne at de blir feite: de vil jo DØ tidligere!

  Dersom det ikke er fokus på at fedme er en UTING og at alle istedenfor "aksepterer seg selv for det de er (=overvektig og for lite mot til å ta tak i det)" vet vi jo ikke hvor det kan ende. Tenk f.eks. New York..

  Poenget mitt er at man kan ikke sitte å si til seg selv at man er fornøyd med å være feit og så grine over det. Det er en forbanna dårlig kvalitet som stumper utvikling, og som muligens også smitter inn på andre deler av livsvalg. Hadde samtlige hatt denne innstillingen når det gjaldt alt ville vi fortsatt vært 1.20 meter høye, brukt flint til å fyre opp ild og dødd når vi runda 20 år.

  Janteloven har mye bra for seg, den holder oss i konstant utvikling. Ikke bare sitte på rævva og være fornøyde. Slapt altså. Slapt.

  SvarSlett
 59. Eh, joda flott dette men det er jo en helt vanlig oppfatning av skjønnhet du kommer med her. Du slår i gjennom og høster applaus fordi innlegget er skrevet av en xl og ikke en s. Marianne Aulie mener det samme som deg.. tenk på det folkens. Og hun er bare en av mange i den andre enden av skalaen som har samme oppfatning av hva som er vakkert. Snakk om jantelov..

  men for all del. Fint innlegg.

  SvarSlett
 60. Fantastisk innlegg, to tomler opp!


  "Det er som å ta et skritt tilbake om man aksepterer fedme."
  Da har menneskeheten tatt et STORT skritt tilbake, for vi aksepterer jo sulting og sykelig tynne kropper?

  Janteloven er idioti og Norges bibel. Jeg sitter i USA, her er historien en helt annen, janteloven finnes ikke. Å mene at den har noe godt for seg, herlighet så bak mål.
  Fedme er en ting, former er noe helt annet. Man behøver ikke være overvektig for å ha former! Innlegget handler ikke om å støtte overvekt, det handler om å ikke støtte størrelse 0.

  For å svare på spørsmålet i innlegg, jeg liker at jeg har en form på kroppen og ikke ser ut som en pinne. Jeg har aldri vært overvektig, men elsker kurvene mine!

  SvarSlett
 61. Hei fin blogg. Jeg er mann og jeg elsker lubne jenter. Har aldri vært spesielt tiltrukket tynne jenter. De kan være søt i ansiktet men kroppen tenner meg bare ikke når det mangler en deilig myk kropp litt større rompe/hofter og helst litt mage. Litt større bryster er heller ikke å forakte.

  Jeg ser ikke så værst ut og generelt har det ikke vært noe problem å få oppmerksomhet fra jenter men det har ofte vært frustrerende å få oppmerksomhet fra de jentene jeg er interessert i, de lubne.

  Selv er jeg veldig aktiv og har lav forbrenning så jeg har ikke my overflødig. Jeg tror det er derfor det virker som om jentene går ut ifra at jeg bare er interresert i jenter som er tynne.

  Her er en situajon som har hendt meg flere ganger: Jeg sitter på en kafe eller noe og ser en deilig og sør lubben jente sette seg ei som kanskje er drømme jenta for meg (fysisk sett) Så kommer venninna hennes som er søt hun også men altfor tynn for meg.

  Jeg sitter og titter på den lubne jenta jeg liker og håper på å få øyekontakt med henne, men nei. Istedet oppdager veninna meg. Så kikker begge på meg. Jeg prøver å kikke bare på den lubne jenta jeg liker og smiler osv. De smiler tilbake og så blir det noe snakk dem imellom. Så kikker den tynne jenta på meg å smiler. Da skønner jeg fadesen. De går begge ut i fra at det er den tynne jenta jeg liker og hun liker meg.

  Ofte er det ikke mye man kan gjøre på dette tidspunktet spesielt om den tynne jenta er veldig interessert i meg, dan kan man stortsett glemme å få kontakt med den jente jeg liker selv om hun senere skjønner at det faktisk var henne jeg likte. Selv om hun kanskje liker meg også så vil hun ikke ødelegge for veninnen eller bli anklaget får å ha "sjålet meg" osv.

  Vær så snill, ikke gå ut ifra at alle menn liker tynne jenter mest selv om det kan virke sånn i media og bladet osv. Det er langt i fra tilfellet.

  Jeg leter fortsatt etter den lubne drømme jenta mi.

  SvarSlett
 62. (Fortsettelse fra forrige)

  De gangene jeg har jeg har vært sammen med ei jente med deilige former og en lubben kropp som jeg bare er gal etter så har det ofte vært svært frusterende å få henne til å skjønne at jeg elsker kroppen hennes akkurat som den er med de ekstra kiloene. Ofte tror hun ikke at jeg er ærlig og at jeg egentlig bare sier det for at hun skal føle seg bedre og mer attraktiv. Det kan være svært vanskelig å overbevise henne om noe annet. Ikke noe er mer sexy for meg en ei jente som er litt rund og elsker sine former og ikke redd for å vise det. Selvsagt er det viktig å leve sunt, spise bra mat og få mosjon, men bare fordi man er litt fyldig betyr det ikke at man er usunn. Heldigvis er vi forskjellige og foretrekker forskjellige kroppsvarianter og det er viktig at samfunnet aksepterer dette og media også prøver å gi et riktigere bilde og at det er ok at man kan være tiltrekkende i forskjellige størrelser.

  En tankevekker at i mange kulturer som for eksempel i visse deler av Afrika så fetes unge jenter opp for at de skal bli gifteklare og tiltrekkende for menn. Det er også interesant at på 50 tallet så var det lubne damer som Marilyn Monroe som fikk mye oppmerksomhet. Jeg tror virkelig ikke at det menn egentlig finner tiltrekkene forandres stort fra land til land eller fra en tidsperiode til en annen. Det er vel heller at men ofte er lite selvsikker og det er viktig å ha ei dame man tror alle andre finner tiltrekkende.

  SvarSlett
 63. Hei Maria. Veldig flott innlegg. Har tenkt akkurat det samme i mange år. Må sei det var flott å sjå ein av tankane mine var komt på trykk:-) Eg er lei av at mange rundt meg forbinder skjønnhet med det å være tynnest mulig. Forferdelig for oss som liker normale, vakre og formfulle damer, at dei liksom må gjemmes bort når kameraet skrues på. Hvorfor har det blitt sånn tro! Må det være nødvendig å vrenge så på virkeligheten heile tia. Eg synes og at mange av modellane er vakre, men savner samtidig de vanlige damene som dei du ser på gata. Mann 33

  SvarSlett
 64. All honnør til deg!! :)) Så bra at du setter lys på dette! Er så lei av at det bare er syltynne jenter som blir sett på som perfekte og vakre! :) You go girl!

  SvarSlett
 65. Tommelen opp for dette innlegget. Helt enig med deg :-)

  Ta en titt på Secret Size Models sine sider, de har skapt et modellbyrå for de som ikke sklir inn i størrelse 34-36, all ære til dem for det. Synes det er flott å se ikke bare utmagrede modeller på catwalken :-)

  SvarSlett
 66. hahahahahhhahahahhahahhaha

  SvarSlett
 67. kjempe flott blogg innlegg! det er so sant det du seier. keffer skal alle væra så jævla tynne og sulta seg i hjel, formfulle jenter kan væra lika fine som tynne, for min del so syns eg det at formfulle jenter er finere enn ei som er rett som en spiker.
  mvh

  Jentr 18 :)

  SvarSlett
 68. Veldig bra! :)
  Endelig noe fornuftig i VG!

  SvarSlett
 69. Utrolig bra. :)
  Kvinner skal ha former (etter min mening).
  Det er sexy med kvinner som er tygge på seg selv. :)

  SvarSlett
 70. Enig. Fyldige damer er nydelige! Kjæresten min er slik, blir aldri lei av å stryke over den runde maven hennes. Og selv om det har gått noen år, blir jeg fremdeles imponert over hvor barmfager hun er . . .

  SvarSlett
 71. Så at innlegget var blitt linka til fra vgnett! Så morsomt, Maria! :D

  SvarSlett
 72. You just made my day!!!! Takk og takk for et supert innlegg!!!

  SvarSlett
 73. Bra innlegg, Det er fint med former! Men ikke overvekt... Har selv vært overvektig stort sett hele livet, men for 2 år siden endret jeg livsstil... Ikke snakk om å sulte seg, men fornuftig inntak og trening...
  Jeg skal love deg at livet er mye lettere nå... Ikke fordi jeg nå kommer inn i small eller medium, men fordi jeg har mer energi og overskudd! Og tro det eller ei så føler jeg meg mye bedre... At man trives i en overvektg kropp er løgn, har selv innbilt meg det... Man blir litt blind for sitt eget speilbilde, og tenker at det er jo bare noen overflødige kilo. Når man kommer opp i 80-90 kilo er det ofte mer enn det... Jeg er fremdeles irritert på at ikke noen ga meg en realitycheck litt før... Jeg SÅ det jo tydeligvis ikke selv!

  Dette er ikke kritikk til noen som helst, og jeg er helt enig i at å like seg selv er det beste for selvtilliten! Problemet er bare at jeg ikke tror noe opprikitg liker seg selv når man blir så stor...

  Poenget mitt var å si at man ikke må bli helt blind for speilbildet sitt... Nå snakker jeg ikke om en liten kosemage... Problemet i dag er at litt for mange(innkludert meg selv) tror at overvekt på 30 kilo er "litt ekstra å ta i". Så har jeg lyst å gi andre et spark i rævva, det trengte jeg, og det er det beste jeg har gjort for meg selv!:0)
  Hilsen en som aldri har hatt det bedre:)

  SvarSlett
 74. Flott innlegg, setter pris på at du ikke angriper noen. Enkelte mennesker er jo fra naturens side meget slanke, og det må ikke bli slik at det er feil heller. Personlig har jeg slitt med spisevegring en del år, til tross for at jeg alltid har vært slank og ganske høy. Etterhvert som årene gikk fikk jeg oppleve at en nær person ikke skulle få leve mer pga sykdom. Så kroppen hennes falme sakte, tynnere og tynnere for hver gang, d var grusomt. Da fikk jeg en oppvåkning, og ble med ett uendelig glad i kroppen min som fungerte og holdt meg levende. Plutselig elsket jeg at den ville ha mat, at det var ulike ting jeg kunne gjøre for at den følte seg vel. Lytter alltid til den, og er glad i den. Har aldri vært så lykkelig som nå. Former er pent, men sunnhet er viktigst, uansett fasong. Og som en skrev over her, endel unge umodne gutter tør ikke innrømme at de liker det som strekker seg utenfor det mediaskapte idealet. Min kjæreste innrømmet jo at han sa Jessica Alba var flotteste i verden, fordi alle sa det jo. Må le.. Brainwashing. Elsk dere selv jenter, drit i mennene.. De kan sitte over FHM bladene sine og tørke siklet av kjeften, vær dere selv og søk etter menn med litt dypere verdier enn pupper og lår.

  SvarSlett
 75. Hyggelig å lese sånne blogginnlegg! Jeg er ikke overvektig, bruker størrelse s-m, bukser blir for små i livet viss de sitter pent på rumpe og lår, så jeg føler meg aldre fin nok! Folk snakker om at formfult er sexy, men hva med vi som er litt feilproporsjonerte? ganske store bryster, litt ekstra på magen med en valk eller 2 og ikke særlig stor rumpe eller lår? Hvis man er stor så skal man altså ihvertfall ha timeglassfiguren. Det er så irriterende at det er så ENORMT stort kroppsfokus. Jeg er ung, kroppen min fungerer som den skal, men jeg kommer ALDRI til å bli kvitt valkene mine, og dermed føles det ut som at man ikke kan bli bra nok. Selv om man faktisk har noe mellom ørene, folkeskikk og er ganske hyggelig.

  Det er noe galt med verden og oss mennesker, når vi automatisk godtar disse "sannhetene" om at utseende er viktigst. Og dette blogginnlegget er et bra bidrag i kampen mot denne idiotien.

  SvarSlett
 76. Utrolig godt å lese dette :-)

  SvarSlett
 77. @Anonym 15:08: Det var poenget mitt! At ingen er like, og at skjønnhets-industrien berre fokuserar på ein type utsjånad! Eg er sikker på at du er fin og flott! For mangfold og ekte mennesker ER vakre! Det meiner vertfall eg!

  SvarSlett
 78. Hvem siwr at vi skal være så slanke alle sammen? Er det menn eller kvinner?. Jeg mener det er kvinnerne som lager dette problem, ikke mennerne.Det hele handler vel om å akseptere seg selv som man er, frodig eller ei.Liker du din egen kropp,er du bevisst om deg selv, så vil du også en fantastisk utstråling. Andre vil se på DEG, den du er, og overser de kilo du evnt. har ekstra, og vil kun se deg som den deilig kvinne du er.
  Tenk på alle kunstnere som bruker frodige kvinner som model? Det er flott!!..
  Jeg synes en kvinne med former er flott, fremfor et beinrangel.

  SvarSlett
 79. Helt nydelig skrevet! <3 Du fikk satt fingeren på det, really.

  Dessuten, var ikke frøken Marilyn Monroe formfull? Mener mamma sa til meg når jeg var litt yngre at Marilyn Monroe var en størrelse 42 eller 44? Uansett, hvorfor har vi ikke slike vakre skapninger i blandene lengre?

  SvarSlett
 80. JAAA! Nå ble jeg så glad! Så utrolig deilig lesning. Ååå, mer av sånne jenter som deg, værsåsnill. Samfunnet vårt trenger det. Du er et forbilde.
  Takk. Varm klem fra Ida

  SvarSlett
 81. Hei dere! Fantastisk mange fine kommentarer til dette innlegget. Jeg vil i all beskjedenhet anbefale min forholdsvis nye moteblogg, som utelukkende er viet til formfulle jenter. Dere finner den på http://curvystyle.blogspot.com

  SvarSlett
 82. Hei dere! Fantasisk mange fine kommentarer til dette innlegget. Jeg vil i all beskjedenhet anbefale min forholdsvis nye moteblogg, Curvy Style, som i sin helhet er viet til formfulle jenter... Dere finner den på http://curvystyle.blogspot.com

  SvarSlett
 83. Veldig bra innlegg som får en tommel av meg!

  SvarSlett
 84. Skulle ønske jeg hadde samme holdning som deg når det kommer til synet på seg selv, men det har jeg ikke... Jeg, som mange andre, sliter med synet på seg selv og misliker den kroppen man har blitt gitt.. og "såres" stadig av at medier presenterer veldig tynne mennesker som det perfekte og vakreste..

  godt skrevet! du er go!

  SvarSlett
 85. Dette innlegget er så fint! Jeg har lagret det, og kom over det ved en tilfeldighet nå, etter et år... Og timingen var midt i blinken. Takk!

  SvarSlett
 86. Flott skrevet! Beundringsverdig.

  SvarSlett
 87. Jeg elsker innlegget ditt! Og bildet... Jeg blir så glad!!!! For at du er fornøyd og at du deler det med verden. Vi trenger flere som deg!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg