Eg veit eg er heime når..

Heile rommet er fullt av "gormittiar"(nokon eventyrtroll som liknar litt på pokèmon) og landsbyen deiras, og eg får streng beskjed frå Vetle at "Du må ikkje rase dei, eller rote oppå dei" I eit slik no-skal-eg-fortelje-deg-ein-ting-tonefall!

Nokon kalde føter kryp seg inn under dyna på mogonkvista og han kviskrar: kva tid skal du stå opp Mariaaaa??Kan eg få fiskepudding til frokost?

Når huset plutseleg er fullt av sjuåringar og hundar og kattar og liv og latter og pepparkakebaking.

Når eg må love å vere med å renne i akebakken.

Når eg kan sove leeenge og våkne til at mamma har hengt opp pakke til meg i advendtskalenderen. Og eg kjenner meg litt for vaksen, men gleder meg som ein liten unge uansett:)

Når eg går på juleavsluttning i menigheta utkledd som julestjerna og har lyst til å klemme alle uansett om eg kjenner dei eller ikkje, berre fordi det er godt å vere heime!Det er så godt å vere heime. Me skal hogge vårt eige juletre i skogen, og nå skal eg ut å måke snø! Trur at julestemninga snik seg inni hjarta og minner meg om at det er godt å fylle denne mørke tida med mennesker ein er glad i, god mat,stearinlys,lillebrødre og Jesus!

God Søndag, god høgtid , god heimetid,god juuul til alle saman:)

Kommentarer

 1. Du - det høres helt fantastisk ut å være deg og å være hjemme! :)Det er koselig med juletid! Likte måten du har skrevet innlegget på :)

  Og du? Takk for at du stemte på "Årets Antrekk"! :)

  SvarSlett
 2. Sv: Hehe, kanskje litt dobbeltmoralsk der, men jeg likte virkelig det pakke-bildet ditt :-) Så så koselig ut, også var de så fine og forskjellige alle sammen!

  Jeg mener jo ikke at man ikke skal gi julegaver, for det gjør man jo. Jeg gjør jo også det. Det er bare det at det til tider virker litt kunstig. Ser ikke helt grunnen til at alt og alle skal bli overlesset med gaver, bare fordi kalenderen viser 24. desember ;-)

  Takk for det, og god jul! :-)

  SvarSlett
 3. Du er så flink til å sette ord på ting :-) Det høres veldig kos ut å være deg og være hjemme :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg