Kva les du?

God kveld i stugo! Eg lurer på kva slags bøker du likar å lese!
Eg har starta på ei ny bok i dag av Dan Brown, Deception point, heiter den. Og det fyrste kapitelet fekk meg til å kjenne på denne tanken:Tenk så gøy å skrive ei bok! Så eg starta med eit par tankekart om hovudpersonar og kvifor nokre delar av livet eg ville likt å skildre i ei bok. Såg føre meg"åpningsscena", høgdepunktet og eg vart heilt carried away! MEN det er ein ting eg alltid gjer når eg skriv historiar, og det er å begynne i verkelegheita og fortsette inn i eventyr. F.eks med fantasivesen, draumar som blir verkelege, spådamer, åndelige kampar i form av eventyrlege kampar osv. Eg lar nok fantasien min dra meg langt avgårde, det er så kjekt å finne på ting og tang. Men over til spørsmålet:
Kva les du på, som oftast og akkurat no?? Oh, og kva er favorittboka di?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Etterord: Eg satt på tuppen av stolen gjennom heile boka, den var veldig spennande ! Eg er så glad i Dan Brown altså; anbefalast!!
PS: på norsk heiter den iskaldt bedrag.

Kommentarer

 1. Jeg tror nok den boka di hadde blitt bra! Jeg begynner alltid å skrive også lar jeg bare pennen ta meg dit hen den vil! :)

  Jeg liker ikke krim, men ellers liker jeg det meste! ;D Señor Peregrino er en fantastisk bok! :)

  SvarSlett
 2. Det er umogleg å svara nøyaktig på, eg er verken spesielt godt strukturert eller disiplinert. Det kan jo anten vera til trøyst eller trøystesløyse for deg - alt etter som.

  Elles, viss det har funka å berre spela frå hjarta, ser eg jo ingen grunn til at du skal bry deg for mykje med notar og arrangering og slik tull. Det kan du alltids få ein eller annan mislukka pianist til å gjera for deg. Berre skaff deg ein liten opptakar og ta opp tinga du skriv, så du har låtane. Når du har mange bra låtar, kan du finne dei tre kulaste/flinkaste gutane i nærleiken og så kan dei krangle om korleis dei skal arrangere låten din. Dei har jo alltid tusen forslag. Hugs på at du alltid går på dei flinkaste, ingen vits i å spela med dei som berre er heilt ok! Hugs òg på at flink i ein pop-samanheng (eg veit ikkje kva du spelar) er noko heilt anna enn i ein t.d. jazzsamanheng, har mykje meir samanheng med teft og stilsans enn teknikk.

  Hjelpte det litt? Eg veit ikkje kor god eg er til å gje råd, det viktigaste er vel å vera klar på at viss det einaste som er att av musikken er notar og arrangering, må du trappe det ned og prøve å finne attende til kvifor du eigentleg elskar å drive med musikk. Høyr på favorittartistane dine og nekt deg sjølv å analysere akkordane, berre nyt dei. Så kan du heller øve opp hjernen din til å automatisk analysere bakgrunnsstøy frå t.d. radioen, det gjer eg.

  Det er iallfall kjekt for meg å få høyre at eg er inspirerande, det er eit av hovudmåla med virket mitt, anten det er i liten eller stor skala.

  SvarSlett
 3. hei Maria :D Du ga meg tips i min blogg: www.malinnittifem.blogg.no TAKK FOR DET:D Jeg bestemte meg for at alle som ga meg tips skulle få blogg vurdering, så nå ligger det en bloggvurdering av din blogg på min blogg :D Håper du liker det! :D

  SvarSlett
 4. jeg elsker boka "Den himmelske mann". utrolig utfordrende bok om en ekte, inspirerende, Gudfryktig mann. anbefales!!

  SvarSlett
 5. // Tusen takK!

  Jeg har alltid vært en stor fan av Dan Brown! Bøkene hans er så utrolig gøy. Nå leser jeg Latt Tilbake serien som handler om hva som skjer når jesus kommer å henter menigheten. Francine River sine bøker, Hadassa triologien MÅ du lese hvis du ikke har gjort det!!

  SvarSlett
 6. SV: Jeg kjøpte kjolen på Lindex i fjor :)

  SvarSlett
 7. svar: Åj, haha! Vet faktisk ikke. har ikke noe som heter arkiv på bloggen min, men kan sikkert fikse det, med litt hjelp av noen! haha :) men må først øve på noen drittprøver -.-

  SvarSlett
 8. Eg tykkjer du bør lesa magisk realisme, Hundre Års Ensomhet av Gabriel Garcia Marquez. Der skjer masse overnaturlege ting, men alt skjer veldig naturleg så du ikkje legg merkje til det, det er ei av mine favorittbøker:)

  Du kan kjøpe ein Zoom H4 opptakar på http://www.prolyd.no/.

  SvarSlett
 9. du kan godt få være min venn (jeg har veldig ofte kalde hender, hihi)! :)

  leser oftest: harry potter. haha. tror jeg. men jeg elsker det universet, har kanskje noe med at jeg har "vokst opp" med det, men likevel. det ER magisk.
  favorittbok: nesten umulig å si noe om. jeg føler jeg ikke helt har oversikten for tida, det er lenge siden jeg brukte kveldene til å pløye gjennom bok etter bok og dermed alltid ha noen å snakke om og beundre. men av bøker det ikke er evigheter siden jeg har lest - og som har gjort inntrykk - er blant annet the book thief og a history of love. så utrolig vakre bøker.
  akkurat nå leser jeg sånn halvveis en bok av Knausgård som heter Ute i verden. Jeg er blitt nysgjerrig på Knausgård, men vil ikke lese kamp-bøkene, i alle fall ikke med det samme. Ute i verden er stor, men jeg liker den godt. Snart er semesteret og dens eksamener ferdig, og da skal jeg skape en liten lesebølge i stua mi. ^_^

  SvarSlett
 10. jeg leser egentlig ikke så mye, men favorittene mine er nok idas dans og kroppen er min fiende :)

  SvarSlett
 11. Ah, jeg ble helt glad av å lese denne bloggen! :D

  SvarSlett
 12. hehehhehe ja man kan lett bli carried away. Men det er sikkert kjempegøy å lese :D:D hihi. Jeg har dødslyst til å skrive en bok, men egentlig heller en manuskript faktisk. Har SYYYKT med ideer som jeg ikke får ned på arket. Må innrømme det bor en liten forfatter i meg. Hvor god den forfatteren er er et annet spørsmål haha.

  Spennende med Dan Brown da ;) Jeg jobber i bokhandler og omgås bøker ganske mye. Akkurat nå leser jeg "Bienes hemmelige liv". Den er sånn koselig og fin bok. :)

  SvarSlett
 13. Og favoritt bok.. er vel twilight serien HAHA og harry potter serien HEHE, også ble jeg veldig glad i "Blue Like Jazz" av Donald Miller, og "Finding God" av Dr. Larry Crabb. Den sistenevnte lærte jeg så utroolig masse av. :)

  SvarSlett
 14. TAKK alle for monge fine bok-titlar,koselege kommentarar og smil! Det varmer,nesten meir en sommersola:D klem på dykk

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg