Eg har mine rare sider"Narsissisme kan sies være et samlebegrep for adferd knyttet til individets oppfattelse av seg selv, i relasjon til omgivelsene." -Wikipedia

Okay eg skal snakka om noko som eigentleg er ganske flaut: Sjølvdigging. Slikt som den dergifen der synes eg er veldig kjekt! Er ikkje det litt rart? Den framstiller meg ikkje akkurat kjempefin, meir som ein skrulling, eigentleg. Eg synes berre det er morosamt å animera rare uttrykk slik som det. Men. Sukk. Eg likar jo å ta bilete av meg sjølv med webcamera! Kva skal det bli av meg i livet!? Berre eg kastar eit lite blikk på diverse innlegg her på bloggen, ser eg mitt eige fjes glo tilbake i mange rare variantar. Det får meg til å tenke. Kva er greia med å ta bilete av meg sjølv? Kvifor i all verda? Haha. Grunnen til at eg tok alle dei bileta som eg har laga animasjonen av, i utgangspunktet, var jo bare at eg skulle vise ei venninde kor langt hår eg hadde fått. Men så endte eg opp med å laga denne animasjonen istedenfor. Åh, så produktiv bruk at tida. Åh, så kjekt å sjå mitt eige fjes bevege seg fram å tilbake. Lett underholdt? Ja.


Eg kunne ha skrive meir, om at sosiale medier er som eit gigantisk speilbilete som gjer oss meir og meir narsissistiske av oss. Og som normaliserar sjølvdigging og egoisme. Kanskje me treng det i Noreg kor jantelova har regjert lenge nok. Å elska oss sjølv litt mer? Eller kanskje det gjer oss til meir sjølvsentrerte, dårlige mennesker, med skylappar som skuggar for menneska omkring oss? Men eg skal faktisk ikkje skriva meir om det no. Eg skal la dei tankane henga i lufta, til ein annan gang kanskje. Men:

Sjølvdigging. Dei fleste gjer vel det??? Pliiiis sei ja, at du og gjer slikt avogtil?

Kommentarer

 1. Ja. Hver dag. Jeg elsker å se meg selv i speilet, og det er ikke tull en gang. :)

  SvarSlett
 2. Jeg skal ærlig innrømme at jeg speiler meg i alt som går ann hvorenn jeg er, mest for å se at jeg fortsatt ser type okay ut, ikke fordi jeg er spesielt forelska i meg selv. På skola har jeg derimot hatt maaaange selv-portretts prosjekter, syns det er spennende å se hvordan man selv forandrer seg fra bilde til bilde, blir riktig godt kjent med seg selv, å det er jo bra for hvordan vil andre ellers kjenne deg? Nei litt selvdigging må gå an, slik man kommer seg noe sted her i verden.

  Sv/ Skulle bare mangle på slike viktige innlegg!
  Tusen takk for det, håper å se deg snoke rundt omkring på bloggen min nå og da, jeg skal iallefall holde et øye med din, så flink du er til å skrive!

  SvarSlett
 3. Sv: Da har jeg skrevet opp pris i innlegget, takk for at du spurte! :)

  SvarSlett
 4. Hihi!! Avogtil blir jeg flau over å se alle bildene jeg har tatt av meg selv med webcam! Men jo lengre bak jeg kommer i bildene, jo gøyere blir det. Ta masse bilder av deg selv! Om et år eller to sitter du og storkoser deg over hvor fin du er (og var)
  Herlig blogg! Jeg blir ny stamgjest her gitt!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg