Create a cover

Eg er så glad i diverse Cover-låtar. Sangar som har blitt tolka på ny, av ein annan formidlar, ein annan komposisjon og ein annan stemme. Det fasinerar meg korleis ein sang kan forandra seg iforhold til kven som syng den. Kven som spelar, og kven som seier orda som nokon andre har skrive.

Det finnes sikkert ein haug med grunnar til at folk vil covra ein sang. Det er på ein måte ein lett, vanskeleg jobb. Du slepp å laga noko heilt frå bunnen av. Men allikevel så må ein skapa og gje noko av seg sjølv ôg. Ein kan ikkje berre synga også er det fint og flott. Ein må koka ned sangen til kva den betyr for meg, ikkje for orginalsangaren, ikkje for publikum eller nokon andre. Meg. Også må ein la hjarta leka seg med orda, tonane for å finna rom i den gamle sangen. Rom til nye følelsar og uttrykk. Kanskje ein må strippa heile kompet ned. Eller kanskje ein må setta takta i ein annan art for å finna det rommet. Men plutseeg så stemmar det. Så er sangen nyskapt. Covra og klar.


Her er ei speleliste med orginalsangar og cover som eg likar nesten betre: Coverup


Ei av mine favorittar på Youtube er Jayme Dee, ho er utruleg talentfull og inspirerande . Her covrar ho Toxic (Britney Spears)

Likar du cover-songar?

Kommentarer

 1. Jeg er veldig glad i coverlåter! :D

  SvarSlett
 2. Svar
  1. :)det var eg og når eg høyrte den første gongen!

   Slett
 3. Mine favorittcoverlåter er alle sangene på denne Nouvelle Vague-cden. Jeg blir aldri, aldri lei den. Også liker jeg sabla godt Meaghan Smith's versjon av Pixies' Here comes your man...

  SvarSlett
 4. Coverlåter kan både være veldig bra og veldig dårlig. Anbefaler Bonnie Prince Billys album "Ask forgiveness", hvor han covrer diverse låter. Veldig kult.

  SvarSlett
 5. Fin cover! Jeg har aldri likt Toxic, men fremført på denne måten virker teksten ektefølt.

  Angus & Julia Stone sin versjon av "You're the One That I Want" er veldig fin.

  Ane Bruns cover av True Colors (Cyndi Lauper).

  Og Adeles cover av "Make You Feel My Love" (Bob Dylan).

  Eller hva med Birdy med "People Help the People"? (Cherry Ghost).

  Jeg ble skikkelig overrasket da jeg hørte originalversjonen av Hurt. (Nine Inch Nails). Jeg trodde lenge det var en Johnny Cash-låt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh dei er fine fine, Gitte:)
   Eg trur eg må legga dei til lista mi!

   Slett
 6. Jeg elsker coversanger, jeg beundrer folk med et slikt talent at de kan gjøre noe vakkert, til det samme men alikevel nyere og enda vakkert. Har ikke hørt denne før, men falt pladask for den, takk for at du delte :)

  og Tusen Takk for fin kommentar inne hos meg, veldig koselig :)

  SvarSlett
 7. Flinke folk digger man! Jeg synes også det er sykt kult å komme over flinkinger som dette! Takk for delings!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg