“You don’t have a soul. You are a soul. You have a body.” -C.S.Lewis

Slanking. Sjølve ordet gjer meg negative vibber. Eg tenkar på mat som ikkje er god, aktivitetar som er ei pine  koma seg gjennom. Å måtta ofra dei gode tinga i livet for å bli senete, spinkel og sulten. Det er det jaget etter å bli liten-mindre-minst. Size zero? Er målet å bli utsletta og bli til ingenting?

Det som har skjedd med meg dei siste månadane er at eg har trent, spist sunt og ja.. Gått ned nokre kilo. Eg bryr meg faktisk lite om dei kroppsidealene me har omkring oss i media. Eg elskar at mennesker kjem i alle slags formar og fasongar! Og skulle ønske mangfoldet som finnes IRL fantes i mediene òg. Som ein ihuga elskar av kvinnelige formar og variasjonar, er eg ikkje akkurat den første i køen når det gjeld å snakka om/tenka på slanking.

Ein liten parantes:
(Eg veit at monge naturleg slanke jenter synes slike innlegg om kvinner med formar og "ekte kvinner" som monge kan finne på å kalla det, kan bli litt provoserande. Eg er enig. Er ikkje alle kvinner ekte kvinner? Må midjemålet vera slik og brystmålet slik for at ein skal kalla seg ei kvinne? Ehm.. nei, det er å gå langt over streken for meg. Som om berre dei med ein viss hårfarge var ekte kvinner? Det høyres banalt ut.)

Kvinner, og kropp er ein hjartesak for meg. Eg sit i dette øyeblikket og tenkar på korleis eg best kan formulere det eg har tenkt å seie. For eg veit at mange slit med å elske kroppen sin og er sårbare når emnet blir tatt opp.Men ikkje ver redd, alt eg ønskar er å informera, oppmuntra og kanskje inspirera andre som har opplevd noko av det samme som meg.


Du har høyrt det før, men er det verkelig sant? Gir trening deg ein sterkare psyke? Ein større følelse av velbehag og endorfiner? Mestring, erobring og kontroll? Eg visste det i teorien, og delvis i praksis at det fungerer litt slik. I ein periode før eg vart psyk trente eg regelmessig. Eg har stadig tenkt tilbake på den perioden i mitt liv som ein av dei beste. Utan å henge det fullstendig på treningsknaggen, er eg nå ganske sikker på at det var mykje derfor. Ein får slappe av hovudet og jobbe med kroppen. Det gjer godt det.Om ein er interessert i si eiga mentale helse, er det lurt å tenka slik. At tankane og treng ein avkobling, ikkje berre underhaldning eller å vera opptatt av noko. Men å pusta og pesa og å ikkje tenka på meir en på neste intervall.

Illustrasjonsbilete: Ein kropp, min kropp! 

Uansett korleis ein vrir og vendar på det kan ein ikkje unngå at kroppen og sjela er ein del av meg`et som ein heilhet. Ein kan ikkje ta seg av berre ein av delane og så ha det bra. Eg merka det då eg kjente at psyken min blei sterkare, at eg hadde lyst på meir fysisk styrke og! Eg ville ha det så bra som eg visste at eg kunne få det. Ta kontrol over situasjonen.

For meg så handlar det absolutt mest om å ha det best mulig i kroppen eg bur i. Ikkje at kroppen min skal vera slik som nokre mennesker i ein kapitalistisk motebransje har bestemt er fint. Eg kjenner det inni meg at det stemmar når eg behandlar kroppen bra, trenar og gir den næringa den treng. Då har eg det best. Då betyr eigentlig ikkje ordet slanking så mykje, når ordet velvære tar over. Åh eg skulle ønska at ein berre kunne bytta dei to ut permanent!

Er du snill med kroppen din?

Kommentarer

 1. eg e så enig, så enig! og du e veldig fin!! <3

  SvarSlett
 2. Godt skrevet med et viktig budskap! : ) Du er så bra, Maria!

  (Jeg vil bare trekke frem at man selv kan velge hvordan man ønsker å være i aktivitet - finn noe som passer en selv. Jeg synes f.eks. løping og spinning er kjempefælt, selv om det er veldig populært blant andre. Da er det bedre for meg å gå på ellipsemaskin eller svømme f.eks.)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, Gitte! Selfølgelig er det dei tinga ein likar som er best for kvar og ein:) Og takk!

   Slett
 3. Sitatet+teksten = sannhet.
  Maria, visste du at Gungor skal på skjærgårds i år? :D

  SvarSlett
 4. Fantastisk flott skrevet! Så glad jeg er for at jeg fant bloggen din! Nå følger jeg deg på Bloglovin'. Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Æ har nå begynt for en stund siden å gå regelmessig hjæm fra skolen hver dag (45 min gåtur i litt oppover), så kom sommerferien. Får satse på å gå litt når æ har tid.

  Har itj noe problem å gå tur, kjæm jo i litt bedre form, men har et problem dersom æ skulle tatt det til høyere nivå: Æ e ikke glad i trening! Æ mangle interesse for det som går under ordet "Trening".

  SvarSlett
 6. "Og skulle ønske mangfoldet som finnes IRL fantes i mediene òg." -Amen!:)

  Synes alle skal legge litt energi i å ha en sunn og frisk kropp, men likevel kunne akseptere at det alltid, ALLTID vil være forskjeller. Og forskjeller er positivt!

  Er faktisk litt lei av å høre, fra tynne som tykke, at de ikke er interessert i trening. Greit, jogging er ikke det morsomste jeg gjør her i verden, men jeg vet jeg har godt av det. Og det er definitivt morsommere å løpe nå som jeg kan løpe et par kilometer enn det var da jeg knapt klarte 2-300 meter:P Det BLIR gøy etterhvert. Jeg lover!:P

  SvarSlett
 7. HURRA!!!! Jeg synes variasjon er noe av det fineste vi har. Folk som er GLADE i kroppen sin, blir jeg GLAD av, og stolt!! Og det gir utstråling i MASSEVIS! Jeg har merka det siste året at mange av de nye rundt meg ikke er stolte over kroppen sin. Det er ei rar vending for meg.

  Jeg digger det du sier, Maria, for du setter ord på det jeg også føler. Jeg vil være energisk-mer energisk-mest energisk! Glad! Eventyrlysten! Og det kommer med litt bevegelse. Man trenger ikke løpe seg i hjel, kutte all sjokoladen eller trene 1000kg-vekter. Lørdagsgodt og litt volleyball HURRA!

  SvarSlett
 8. Ja, jeg er egentlig ganske snill med den! Men jeg merker fort at jeg tenker mye bedre om kroppen min med en gang jeg trener (selv om den ser helt lik ut) :P Og det mystiske er at kjæresten min liker meg best når jeg ikke trener og er ""hard" i formen", men derimot når jeg er myk å ta på! Haha, mediene surrer med hodene til folk altså!

  Og tusen hjertelig takk for det redigerte bildet! Det ble superfint :D

  SvarSlett
 9. Jeg er nok ikke så snill med kroppen min, men jeg er i en ny fase der jeg jobber med en livsstilsendring... Jeg vil og skal klare det! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg