The Selfie-movement

Eg hatar #Selfie songen. Den er fæl.
Men eg hatar ikkje selfies! Eg likar både vel og godt å ta bilete av megsjølv, også likar eg både vel og godt å sjå på bilete folk har tatt av seg sjølv. Enten det er med tripod ogsjølvutløysar, eller om det er med strake armen foran speglen på badet. Trutmunn går og greit, og posering er fint. Sminke er bra, og det gjer meg ingenting om bilete har gått gjennom photoshop både ein og to rundar.

Eg likar at du har følt deg så fin ein dag at du berre måtte sjå om det var sant. Og at du syntes det og posta det på faceblogstagram. Kvifor skal slike sangar som den der selfie-sangen gjera det til noko fjollete, hjernedaudt og tøysejentete? Det gir meg same vibber som då uttrykket rosablogg kom opp av intet. Med sine negativt lada vibber og omtalar i media.

Kvifor er det slik at når jenter likar segsjølv, kroppen sin, livet sitt, så må media finna eit uttrykk for det som er negativt lada?

Fordi verda tjener penger på vår usikkerheit.

Sei det ein gong til . Høgt.

Verda. Tjener. Penger. På. Usikkerheta. Mi. Og. Di.

Og då kan dei jo ikkje la oss gå rundt omkring å  lika oss sjølv.I hate the #Selfie song. It is horrible
But I don´t hate selfies! I actually like very well to take pictures of myself. And I really like to look at pictures others has taken of them selves.  I don´t mind if its with a tripod or if its with an extended arm in the bathroom mirror. The pout even, its ok. Make up and posing, all good! And I don´t even mind if the picture has been photoshopped once or twice.

I like that you felt nice and pretty, I like that you just had to check if it looked the same way as it felt. And them you liked it, so you posted the picture on your faceblogstagram! Why should songs like #Selfie make that something stupid, frivolous, air headed-girly? It gives me the same vibes that the term "rosablogg" pinkblog gave me, when it emerged in the media as a reaction to young girls finding blogs as a expressive media in Norway many years ago. It is a negative loaded word that is made up to give something less value, less importance and less worth as an expression form.

Why is it like this, when girls like themselves, their body, their life, the media has to make up a new term to describe it that takes away the value of the expression? Not only annuls it but makes it something negative.

Because the world makes money on our insecurities. 

Say it again. Out loud!

The. World. Makes. Money . On . Our. Insecurities.
Mine and yours.

And then, off course, they cant let us go around liking ourselves.Kommentarer

 1. I like selfies too. It's good for people to post things that make them feel good about themselves... or document how they're feeling otherwise. Yours look so happy!

  SvarSlett
 2. Du. Har. Et. Poeng!! Det har jeg faktisk ikke tenkt på før.... Jeg misliker selfies egentlig - fordi det virker så... folk virker så selvopptatte. Ikke fordi det er jenter - tanken hadde ikke slått meg en gang - men folk bruker mer tid på å ta den perfekte selfie, enn å være tilstedet i nuet, og det gjør meg trist...
  MEN DU ER SUPERFIN!!! Selfies er jo fine i blant - bare ikke i de ufattelige mengder som det gjøres i dagens samfunn, kanskje..

  PS NÅ FUNKER BLOGLOVIN OG BLOGGEN DIN OG JEG ER GLAD!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra det funker! det hjalp å sende mail:)

   Eg veit at det er negativer med selfies og, det lot eg med vilje ikkje koma med akkurat her. for å få fram dette poenget, som kanskje ikkje mange har tenkt over. Men eg er heilt enig med deg ang å vera tilstede i nuet, og at det kan vera veldig sjølvsentrert å ta bilete i fleng. Men så lenge det ikkje går utover andre, eller tida ein brukar med andre, så synes eg det er ein bra ting!

   Slett
 3. Du er søt! Tja, når det blir ekstremt, blir det kanskje litt overfokusert..? Ikke vet jeg, men jeg er også glad i selfies, og som sagt; du er kjempefin :D Jeg liker heller ikke selfie-sangen, forresten.. men det er mest pga. at musikken ikke treffer meg i det hele tatt :p

  //Ja! Jeg trives godt i koret. Vi synger mange forskjellige type sanger, egentlig. Til nå har vi omtrent bare syngi sånne jeg ikke har hørt om, men nå synger vi "California dreamin´" faktisk : D Kanskje du må bli min India-venn..? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt i balanse, sant. Men som sagt til Siv, så lenge det ikkje går utover nokon andre, eller tida ein brukar saman med andre, så synes eg det er fint! Vertfall i noreg der jantelova fortsatt herskar.

   California Dreamin er jo ikkje aller værst! Det er gøy med kor:)
   Eg er lett med til india. null problem!

   Slett
 4. Dette likte jeg skikkelig godt^^

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg