Feminist Friday: Rumper, rumper overalt

Kjære feministar! Eg er opriktig splitta.. ( som baken?haah) av alle desse rumpene, overalt.
Kan nokon hjelpa meg å skjøne det?


Feministisk Standpunkt 1: kropp er topp!

Kvinner skal ha same rett til å uttrykka sin seksualitet, på lik linje som menn. Dei har rett til å bestemma over sin eigen kropp, og sin eigen nakenhet. Punktum. 
Nicki Minaj har min fulle støtte til å riste på rumpa, til den faller av, om ho vil. Beonce får lov til å skriva FEMINIST i blokkbokstavar på scena imens ho vrikkar og hopper rundt i åletrange kostymer.
Det er deiras rett som menneske å bestemme over sin eigen kropp. Sant? 

Feministisk Standpunkt 2: Kva er greia med nakenheit?

Feministar har i alle år rasa mot porno/mote/musikk/underholdningsindustrien for å matrialisere, overseksualisere og objektifisere kvinnekroppen. Der kvinner ofte blir avbilda som kroppar utan ansikter, som statistar utan replikkar, og som rumperistande bakgrunnsdansarar som tilber ein blinga rappar. Dette er å nedverdige kvinner, og holder igjen likestillinga på fleire områder av samfunnet. Sant?


Går det an å vera enig i begge desse standpunkta utan at det går på bekostning av min integritet? Eg les mykje om feminisme, både nasjonale og internasjonale bevegelsar blusser stort opp! Ja! Det er fantastisk! Men me må vel klara å vera enige? Nokon kan ikkje skrika "ja til nakenheit!" i feminismens navn, imens andre ropar "dekk dykk til!" i  feminismens same navn?

Me må forstå at kvar kvinne er ein person. Ein person med eit valg og ein vilje. Det som er rett for meg, er ikkje nødvendigvis rett for deg. Å seie at alle kvinner som gjer slik eller slik ikkje kan vera feministar, er imot sin hensikt. Men kva er konklusjonen?


Komplett forvirring: La oss ta Anaconda, av Nicki  Minaj. Eg trur at Nicki Minaj har valgt å riste på rumpa si sjølv, kanskje ho gjer det for å provosere. Kanskje ho gjer det for å ta tilbake twerkinga ; sette damene(segsjølv) i forgrunnen istadenfor bakgrunnen. Kanskje ho har blitt overkjørt av industrien, og at musikkvideoen til Anaconda er laga av menn, for menn. Ho seier i intervju at ho vil at jenter skal elske kroppen sin og at ho er feminist, men seier alikevel "fuck skinny bitches" Og representerer berre ein kroppstype i videoen sin. Eg er komplett forvirra! Og ser på det heile som musikalk komedie. Eg må jo berre le! Kva er poenget? Kan nokon fortella meg det?

Eg vil veldig gjerne høyre fleire tankar om saken! Kva meiner du?

Lena Dunham er kanskje inne på noko? 

Kommentarer

 1. Jeg er helt enig med deg! Jeg er også veldig delt (ehhe) om dette. Da jeg var liten var det IKKE kult med masse former, det er det mer nå, og det er jeg VELDIG glad for! Samtidig er jeg enig med standpunkt 2, og tenker at det på en måte ikke er særlig feministisk å objektivisere seg selv så veldig. Vi vil vel ikke tilbake i immanensen, vil vi vel? Også skal man jo være åpen for mangfold i tillegg. Jeg tenker kanskje at kropp er topp, men det er viktig å vise at andre aspekter ved kvinner også er topp - sånn som hodet....?

  ..altså ingen konklusjon fra meg.

  SvarSlett
 2. AMEN. Shitass, så HIMLA bra innlegg. æ elske dæ. Ognei, æ har nok heller ingen svar, for æ lura på akkurat det samme, du!

  SvarSlett
 3. I whole-heartedly agree with that Lena clip and never judge a woman's choice to wear sexy clothing that they clearly feel confident in (or modest clothing!). The only thing that's given me pause recently was that Condé Nast docuseries on Belle Knox. Ooof. It's an extreme example but by her tearful, last segment, I couldn't see a jot of empowerment in her situation.

  SvarSlett
 4. Enig, sånt er forvirrende! Jeg synes også at Anaconda-videoen er ganske komisk, og jeg tror nok ikke at det der er veien å gå for å få slutt på objektiviering og kvinneundetrykkelse - for selv om tanken til Minaj muligens var god, endrer det ikke det faktum at hun bruker kroppen sin for å selge plater og konsertbilletter, i stedet for selve musikken. Vi burde ha kommet lenger i 2014, liksom.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg